Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lisa grilliõhtule suvist maitset isetehtud booliga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Suve lõpp juba paistab, kuid ilmad on veel piisavalt soojad, et sõpradega koos grillida ja värskes õhus aega veeta.

Kui oled tüdinud tavalisest grilliõhtu menüüst, proovi vahelduseks midagi uut ja valmista grilli kõrvale ise bool, kirjutab Daily Mail.

Kannutäis booli

Vaja läheb:

1 virsik, 1 pirn, 1 apelsin (võid kasutada ka teisi tsitruselisi või puuvilju)
vabal valikul marju
500 ml limonaadi
1 pudel punast veini
jääd

Siirup:

200 g tuhksuhkrut
200 ml vett
1 kaneelipulk
200 ml apelsinilikööri

Valmistamine: siirupi valmistamiseks pane suhkur, vesi ja kaneelipulk keskmise kuumusega potti ja lase keema. Lisa liköör ja lase uuesti keema.

Lõika puuviljad sektoriteks või meelepärasteks tükkideks ja pane koos marjadega kaussi, vala siirupiga üle, sega ja lase jahtuda.

Täida suur kann jääkuubikutega ja vala sinna veerand puuviljade ning siirupi segust. Sega eraldi kannus ülejäänud siirupisegust pool limonaadiga ja teine pool veiniga. Sega mõlemat, vala võrdsetes kogustest jääga täidetud kannu ja serveeri koheselt.

Tagasi üles