Nädalavahetusel selgus Eesti parim kohvivalmistaja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvivalmistamise demonstratsioon.
Kohvivalmistamise demonstratsioon. Foto: Andres Teiss
Äsja lõppenud nädalavahetusel selgitas Euroopa Eirikohviassotsiatsiooni Eesti osakond välja siinsed paremad kohvivalmistajad ehk baristad. Eesti baristameistri tiitli sai restoranis Ribe töötav Urmet Laht.

Meistrivõistluse poolfinaal ja finaal toimusid laupäeval ja pühapäeval Tallinnas Kristiine keskuses otse poodlejate silme all. Lisaks baristameistrile krooniti ka parim kohvile joonistaja ehk Latte Art meister ning parim kohvidegusteerija.

Latte Art meistri tiitli sai üldvõistlusel teiseks jäänud Vadim Kõllomets ning maitsemeeled olid kõige teravamad Astrid Väälmal.

Meistrivõistlused võitnud Urmet Laht sõidab aprillis Eestit esindama USAsse Atlantasse, kus toimuvad baristade maailmameistrivõistlused. Latte Art võistluse parim, Vadim Kõllomets esindab Eestit juunis Kölnis toimuvatel Latte Art maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles