Koos mitmete teiste pigmentidega annavad flavonoidid taimedele värvikirevuse, mistõttu soovitavadki toitumisspetsialistid igapäevaselt toidutaldrikul ja joogiklaasis näha looduslikke värve. Bioflavonoidid on küllaltki kuumutamiskindlad ning need aitavad säilitada ka teisi toidus sisalduvaid vitamiine.
Must sõstar – immuunsust tugevdav, soolestikku kahjulike bakterite eest kaitsev, kolesteroolitaset langetav ja vereloomet parandav toime.
Arooniamarjad – alandavad vererõhku, mõjuvad soodsalt haavandtõve ja ülihappesusega maopõletiku korral.
Saialill – sapieritust soodustav, rahustav, haavandeid ja haavu parandav toime.
Pärnaõied – higistama ajav, diureetiline ja põletikuvastane toime.
Selleriseemned – põletikuvastane toime, viivad organismist vett välja. Seller suurendab nii vaimse kui füüsilise töö tegemise võimet, parandab potentsi.
Kõige rohkem bioflavonoide saab teest, kuid neid on ka kodustes köögiviljades (sibul, lillkapsas, peet, spinat), puuviljades (õun, kirss, tsitruselised) ja marjades (mustikad, mustsõstrad, astelpajumarjad).
Loe lähemalt bioflavonoididest septembrikuu Tervis Plussist!