Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kurgi-avokaado külmsupp õhetava piparmündiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kurgi-avokaado külmsupp õhetava piparmündiga
Kurgi-avokaado külmsupp õhetava piparmündiga Foto: Tervise arengu instituut

Tervise Arengu Instituudi kampaania «Sööme ära!» raames tutvustatakse toitumine.ee lehel tervislikke retsepte, mis aitavad sul ja sinu perel maitsvalt ning liigseid kulutusi tegemata rohkem puu- ja köögivilju süüa. Proovi toidublogija Ragne Värgi põnevat, kuid lihtsat külmsuppi.

Kahele

  • 250 g kurki
  • 0,5 avokaadot
  • 175 g jogurtit
  • soola, suhkrut, pipart
  • palsamiäädikat
  • 5 piparmündilehte
  • 1 keedetud kartul
  • 1 keedetud muna

Tükelda kurk ja avokaado. Aseta köögikombaini jogurt, kurgi- ja avokaadotükid ning piparmündilehed. Püreesta kõik korralikult ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, suhkru, pipra ning palsamiäädikaga.

Aseta supikaussidesse tükeldatud kartuli- ja munatükid ning vala peale kurgisupp. Serveeri koos värske ciabatta või leivaviiluga.

Märksõnad

Tagasi üles