/nginx/o/2012/09/24/1337570t1hcc12.jpg)
Tervise Arengu Instituudi kampaania «Sööme ära!» raames tutvustatakse toitumine.ee lehel tervislikke retsepte. Täna on menüüs toidublogija Silja blogist Jagatud rõõm pärit parmesaniga kõrvitsasupp.
Tervise Arengu Instituudi kampaania «Sööme ära!» raames tutvustatakse toitumine.ee lehel tervislikke retsepte. Täna on menüüs toidublogija Silja blogist Jagatud rõõm pärit parmesaniga kõrvitsasupp.
Sulata või potis keskmisel/madalamapoolsel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja kõrvits ning küpseta segades umbes 5 minutit. Lisa peenelt hakitud küüslauguküüned ja loorberilehed ning küpseta segades veel umbes 5 minutit.
Lisa (soovi korral) valge vein ja lase mõni minut mullitada, lisa puljong ja parmesanikoorik. Keera kuumust juurde ja lase supil keema tõusta. Lase supil umbes 10 minutit podiseda kuni kõrvits on täiesti pehme. Lase natukene jahtuda, eemalda loorberilehed ja parmesanikoor.
Püreesta supp saumikseriga või blenderis kuni konsistents on kreemjas ja ühtlane. Kui supp tundub liiga paks, siis lisa natukene vett. Kui soovid, lisa ka vahukoor. Maitsesta ja soojenda. Serveerides tilguta peale oliiviõli ja puista parmesanilaaste. Hästi sobivad lisandiks ka röstitud kõrvitsaseemned.