Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Parmesaniga kõrvitsasupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Kõrvitsasupp
Kõrvitsasupp Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudi kampaania «Sööme ära!» raames tutvustatakse toitumine.ee lehel tervislikke retsepte. Täna on menüüs toidublogija Silja blogist Jagatud rõõm pärit parmesaniga kõrvitsasupp.

  • 50 g võid
  • 1 hakitud sibul
  • 1 kg puhastatud ja hakitud kõrvitsat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 loorberilehte
  • 75 ml valget veini ja 7-9 dl puljongit või 7-10 dl puljongit (ilma veinita), võib kasutada ka fondi ehk puljongi kontsentraati
  • 15 g parmesanikoorik (parmesani juustu kõvem ots, mille muidu ära viskad)
  • 1 dl vahukoort (soovi korral)
  • soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • riivitud muskaatpähklit
  • serveerimiseks extra virgin oliiviõli ja parmesanilaaste
  • soovi korral röstitud kõrvitsaseemneid

Sulata või potis keskmisel/madalamapoolsel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja kõrvits ning küpseta segades umbes 5 minutit. Lisa peenelt hakitud küüslauguküüned ja loorberilehed ning küpseta segades veel umbes 5 minutit.

Lisa (soovi korral) valge vein ja lase mõni minut mullitada, lisa puljong ja parmesanikoorik. Keera kuumust juurde ja lase supil keema tõusta. Lase supil umbes 10 minutit podiseda kuni kõrvits on täiesti pehme. Lase natukene jahtuda, eemalda loorberilehed ja parmesanikoor.

Püreesta supp saumikseriga või blenderis kuni konsistents on kreemjas ja ühtlane. Kui supp tundub liiga paks, siis lisa natukene vett. Kui soovid, lisa ka vahukoor. Maitsesta ja soojenda. Serveerides tilguta peale oliiviõli ja puista parmesanilaaste. Hästi sobivad lisandiks ka röstitud kõrvitsaseemned.

Märksõnad

Tagasi üles