Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Grillitud köögiviljad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Grillitud köögiviljad
Grillitud köögiviljad Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudi kampaania «Sööme ära!» raames tutvustatakse toitumine.ee lehel tervislikke retsepte. Täna on menüüs Margit Härma grillitud köögiviljad.

Vali allolevatest köögiviljadest vähemalt kolm. Seda köögiviljalisandit võid valmistada korraga paari söögikorra jagu.

  • 2 paprikat
  • 2 väikest suvikõrvitsat
  • 1 punt spargleid
  • 1 karp pruune šampinjone
  • 2 väikest patissoni ehk taldrikkõrvitsat
  • 2 punast sibulat
  • paar peotäit kirsstomateid
  • noori väikeseid porrusibulaid
  • jämedamaid rohelise sibula varsi

Valitud köögiviljadele lisa

  • 3-4 küüslauguküünt
  • majoraani või tüümiani
  • soola, pipart
  • oliiviõli

Pane ahi 220 kraadi juurde sooja. Olenevalt valitud köögiviljadest toimi nendega järgmiselt: suvikõrvits lõika paksudeks ratasteks, paprika lõika pooleks ja eemalda seemned. Sibul koori ja lõika sektoriteks. Patissonid lõika sektoriteks. Sparglitel koori alumine osa, seened jäta terveks, samuti kirsstomatid. Rohelistel sibulatel jäta alles vaid paksud varre osad, väikesed porrud lõika pikuti pooleks.

Pane valitud köögiviljad ahjuplaadile, väiksemad köögiviljad keskele ja suuremad välisringile, lisa mõõdukalt oliiviõli, soola ja pipart. Küüslauguküüned litsu laiaks, aga ära koori. Kaunista majoraani või tüümianiga (mõlemaid võib lisada ka koos vartega).

Rösti ahjus, kuni kõik köögiviljad on saanud ilusa jume. Edasi võid grillitud köögiviljadest valmistada erinevaid roogi, näiteks kasutada neid lisandina prae kõrvale või jahtunult valmistada neist salati.


 

Tagasi üles