Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pasta Napoli kastme ja lihapallidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pasta lihapallidega
Pasta lihapallidega Foto: Sony Entertainment Televison

Seekord ei ole retsept saatest «Minu köök on parim» väga keeruline, vaid sobib perele valmistamiseks ka kiiremal argiõhtul.

Valmistusaeg 35 minutit, 4 portsjonit

Vali endale meelepärane pastasort ning varu serveerimiseks lisaks Parmesani laaste ja basiiliku lehti.

Napoli kaste

2 tl oliiviõli

1 sibul, õhukeselt viilutatud

1 küüslauguküüs, peeneks hakitud

½ Tai tšilli kauna

690 g tomatipüreed

1 x 400 g purustatud tomateid

6 rebitud basiilikulehte

Maitsestamiseks soola ja pipart

Lihapallid

½ tl fenkoli seemneid

½ tl kuivatatud tšillit

500 g seahakkliha

40 g riivleiba

1 klopitud muna

1 spl jämedalt hakitud lehtpeterselli

¾ tl soola

1 spl oliiviõli

1.      Kastme valmistamiseks kuumuta õli keskmise suurusega pannil keskmisel kuumusel. Lisa sibulad, küüslauk ja tšilli ning prae 2–3 minutit või pehmeks muutumiseni. Lisa tomatipüree ja tomatid ning lase 10–15 minutit tasasel kuumusel podiseda, kuni segu pakseneb. Sega sisse basiilik ning maitsesta soola ja pipraga.

2.      Lihapallide valmistamiseks aseta fenkol ja tšilli uhmrisse ja peenesta uhmrinuiaga. Lisa kaussi seahakkliha juurde riivleib, muna, petersell ja sool. Sega korralikult, seejärel veereta kuhjaga supilusikatäitest pallid.

3.      Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa lihapallid ja küpseta vahepeal keerates pruuniks. Lisa kastmele ja hauta 10 minutit või kuni lihapallid on läbi küpsenud.

4.      Aseta pasta suurde kastrulisse soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda 2–3 minutit või kuni al dente.

5.      Kalla pasta suurde kaussi ja lisa lusikaga natuke kastet. Sega läbi ja jaga pasta portsjoniteks. Tõsta lihapallid ja kaste kõige peale, serveerimiseks raputa peale Parmesani ja basiilikut.

Tagasi üles