Lapsed ei taha köögivilju süüa? Paku neile nädalavahetusel köögiviljadega pannkooke! Selle vahva retsepti autor on toidublogija Ragne Värk, kes tutvustab eestlastele kampaania «Sööme ära» raames tervislikke retsepte.
Köögivilja ülepannkoogid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5-6 tükki
- 250 g porgandit
- 250 g kartulit
- 150 g suvikõrvitsat
- 10 cm jupp porrulaugu valget osa
- 150 g riivitud juustu
- 2 spl jahu
- 1 muna
- 1 tl soola
- näpuotsatäis pipart
Riivi jämeda riivipoolega porgand, kartul ja suvikõrvits, haki porrulauk peeneks. Sega need kõik omavahel kokku. Seejärel lisa segades juurde ülejäänud ained. Pane pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta käega laiemaks. Küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 15- 20 minutit. Serveeri koos maitsestamata jogurti või hapukoorega.