Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pasta ahjus röstitud tomatite ja peekoniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Tomatipasta
Tomatipasta Foto: Tervise arengu instituut

Selle maitsva retsepti autor on toidublogija Ragne Värk, kes tutvustab eestlastele kampaania «Sööme ära» raames tervislikke retsepte.

Kahele-kolmele

  • 200-250 g pastat (taglatelled või penned)
  • soola
  • suurem peotäis basiilikulehti, peenemaks hakituna
  • Parmesani
  • 100 g suitsupeekonit

Röstitud tomatid

  • 750 g tomateid või kirsstomateid
  • 4 küüslauguküünt
  • 3-4 spl palsamiäädikat
  • 4-5 spl oliiviõli
  • meresoola, pipart, suhkrut

Röstitud tomatite valmistamiseks lõika tomatid paksemateks viiludeks. Eemalda tomatitel varre osa (kui kirsstomateid kasutad jääb viilutamine ära – need lähevad vormi tervelt). Seejärel aseta tomatid ahjuvormi, lisa viilutatud küüslauguküüned. Piserda peale palsamiäädikat ja oliiviõli ning maitsesta heldelt soola ja pipraga, lisa veidi ka suhkrut. Sega tomateid, et kõik ilusti seguneks. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit või seni kuni tomatid muutuvad juba pehmeks. Ahjus küpsenud tomatid purusta kergelt kahvliga.

Aseta pasta soolaga maitsestatud keevasse vette (vesi võiks olla umbes merevee soolasusega). Keeda vastavalt pastapakil olevatele juhenditele. Seejärel nõruta pasta, jättes alles veidi pastakeeduvett hiljemaks.

Lõika peekon ribadeks ning prae kuumal pannil krõbedaks, seejärel lisa tomatisegu ning sega. Lisa peenemaks hakitud basiilikulehed. Kõige lõpuks lisa pannile ka pasta. Sega, et kõik saaks ilusti tomatiseguga kokku. Kui pasta jääb veidi kuiv, lisa natuke kõrval pandud pastakeeduvett. Serveeri koheselt, raputades peale meeldivas koguses riivitud Parmesani.

Märksõnad

Tagasi üles