Kolga-Aabla kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho alustab tasahilju ahjuroogade hooaega. Sidruni ja ürtidega kanaga.
Sidrun, talutütreke ja lind
Selle pealkirja peale tuli loomulikult meie buldogist abikelner Hummer, kui naabriproua juurest talubroileriga saabusin. Aga kellel kodukana võtta pole, saab ilusti ka poebroileriga hakkama.
Retsept
Neljale kuni kuuele üheks õhtuks
• 1 kana
• 1 sidrun
• esimese külmpressi oliiviõli
• 2 tl peterselli
• 2 tl rosmariini
• 2 tl tüümiani
• 2 tl estragoni
• soola, pipart
Määrimisseguks:
• poole sidruni mahl
• 0,5 dl oliiviõli
• 2 sl sojakastet
Pane ahi 225 kraadile soojenema. Pese üks suur sidrun puhtaks. Tee kahvliga auklikuks ja seejärel oliiviõliseks. Veereta sidrunit hakitud petersellis ja pista kanale kõhtu.
Sega omavahel peeneks hakitud rosmariin, tüümian, estragon, pipar ja sool ning patsuta kanake sellega hoolega kokku. Siis aseta ahjupotti, pintselda sidrunimahla, oliiviõli ja sojakastme seguga korralikult üle. Pintselda segu kanale ka küpsetamise ajal.
Hoia kõrgel kuumusel 15–20 minutit, siis alanda temperatuur 175 kraadini. Küpseta usina pintseldamise saatel veel tund kuni poolteist.
Vaata ka http://abikelnerhummer.blogspot.com/.