Hüpnoosiguru: dieedid teevad paksuks ja õnnetuks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüpnotiseerija Paul McKenna.
Hüpnotiseerija Paul McKenna. Foto: Wikipedia
Hüpnoosiguru, show-mees, kirjanik ja multimiljonär Paul McKenna suhtub erinevatesse dieetidesse põlgusega ja peab parimaks kaalulangetajaks mõttejõudu.

Hüpnoosiguru arvates peaksid inimesed dieedid igaveseks unustama, sest need pole midagi muud kui treeningprogrammid, kuidas minna paksuks ja tunda end kaotajana.

«Põhjus, miks dieedid ei tööta on see, et kaalu ei saa kontrollida toiduga, vaid söömisega seostuvate mõtete ja tunnetega,» sõnas ta.

McKenna kuldreeglid kaalulangetajale on järgmised:

  • söö, kui sul on nälg;
  • söö, seda mille järele sul isu on, mitte seda, mida sa arvad, et sa peaksid sööma;
  • söö teadlikult ja naudi iga suutäit;
  • lõpeta söömine, kui tunned, et kõht on täis.

Esimese reegli selgituseks märkis McKenna, et nälja all mõtleb ta füüsilist, mitte emotsionaalset nälga. «Füüsiline nälg hiilib ligi vähehaaval, kuid emotsionaalne näljatunne tuleb äkki. Tegelikult ei ole siis kõht tühi, see ei ole füüsiline nälg, vaid tunne, mis tekib emotsioonide nagu igatsus, stress ja üksindus tõttu. Tähtsaim erinevus on see, et emotsionaalset nälga ei saa kustutada toiduga,» rääkis ta.

Tegemaks vahet füüsilise ja emotsionaalse nälja vahel soovitas hüpnoosiguru enne kahvli haaramist võtta väike paus ja mõelda, kas kõht on ikka tegelikult tühi või on tegemist ärrituse, stressiga.

Paljude jaoks on McKenna sõnul abi juba sellest mõttepausistki, sest toidu kasutamine oma tunnete eest põgenemiseks on alkoholi, narkootikumide, mängurluse, seksi ja šoppamise kõrval üsna levinud viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles