Ootamatud kohad, kust hallitus su tuppa hiilib

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin.
Pesumasin. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi tundub, et hallitus puudutab ainult väga kehvas seisukorras majapidamisi, võib see rünnata ka äsjavalminud kodusid, kui sinu harjumused niiskusega ümberkäimisel valed on. 

Kui mõnest allpoolloetletud kohast hallituse leiad, tuleb esmalt tekkepõhjus eemaldada, kirjutb CountryLiving. Kui see tehtud, sobib looduslikuks puhastusvahendiks hallituse eemaldamisel soodapasta ning pärast sellega töötlemist äädikapesu.

Pesumasina pesuainesahtel

Pimeda ja niiske kohana on see suurepärane paik hallituse arenguks. Selleks, et seda ei juhtuks, tuleks sahtlit pärast iga pesukorda lahtisena hoida, et see kuivada saaks. Samal põhjusel tuleks lahti hoida ka pesumasina enda ust, kuigi sinna hallitus üldiselt nii kergesti ei teki.

Korstnad

Telliskivi siseküljed on suurepärane koht, kuhu hallitus end haakida saab. Kui lumi ja vihm pääsevad korstnasse, tekib sinnagi suurepärane koht hallituse arenguks. Selleks, et seda hallituse allikat vältida, lase korstnapühkijal regulaarselt, vähemalt kord aastas, oma tööd teha.

Aknalaudade all

Kui aken laseb mingil põhjusel sisse niiskust või on ruumis endas õhuniiskus suurem kui peaks, tekib aknalaudade alla ja tõenäoliselt ka aknaservadesse hallitus. Kehva ehituskvaliteedi korral võib hallitus kasvada sealt edasi seinte sisse, nii et pealiskaudselt sellisesse avastusse kindlasti suhtuda ei tohiks.

Kraanikausi all kapis

Kui veetorud kraanikausi all kapis lähevad niiskeks või on kusagil pisikenegi leke, on see samuti suurepäraseks hämaraks ja niiskeks kohaks, kus hallitus areneda saab.

Nõud

Kui oled see tüüp, kes kipub kärsitult laduma nõud kappi enne, kui need päris kuivad on, püüa oma harjumust muuta. Ka nõude peal ja vahel võib hakata arenema hallitus, seda eriti siis, kui tegemist on nõudega, mida sa väga sageli ei kasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles