Fotod: neljaliikmeline pere elab täiesti hämmastava funktsiooniga majas

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Kui inimesed räägivad võimalusest maja enda heaks tööle panna, räägitakse tavaliselt päikesepaneelidest, mis energiat toodavad, või muust sarnasest lahendusest. Kindlasti aga mitte hoonest, milles üks neljaliikmeline pere elab.

Nimelt on Hollandis Rotterdamis üks pere juba aasta aega elanud katsemajas, mis on tegelikult üks hiiglaslik kasvuhoone, vahendab Business Insider. Kui tavaliselt tähendab elu majas seda, et inimesed peavad investeerima aega ja raha selleks, et maja teenida, teenib säärane maja pigem selles elavaid inimesi, sest kasvatab neile suure osa igapäevasest toidulauast. 

Maja katusekorrusel on 135 ruutmeetri  suurune köögiviljaaed, kus kasvavad aasta läbi tomatid ja kõik muud köögiviljad, mida pere ise kasvatada soovib. 

Tänu katuseaiale on maja väga energiasäästlik, sest kasvuhoones tekkivat soojust kasutatakse maja kütmiseks talveperioodil.

Ka maja interjöör on hästi õnnestunud ja arvestades, kui palju on selles klaaspinda, ei saa päevavalguse puudumise üle küll keegi kurta. 

Praeguste elanike katseperiood majas saab läbi 2018. aastal ja siis läheb maja müüki, ligikaudne hind saab olema 500 000 eurot.

Vaata rohkem fotosid kodust SIIT! 

Preparing dinner @greenhouse_living #urbanfarming #thegreenhouseproject #rotterdam #family

A photo posted by ChibbHouse (@greenhouse_living) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles