Kuus fakti, mida majaomanikud sulle tavaliselt ei räägi (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja.
Eramaja. Foto: www.flickr.com

Elu oma majas tundub kauni unelmana? Tegelikult peitub sellise elustiili taga ka palju puudusi, millest kõva häälega ei räägita.

Koduajakiri CountryLiving on pannud ritta kuus punkti, mida majaomanikud enamasti kellelegi tunnistada ei taha.

1. Sa avastad kummalisi lahendusi

Kui ostad vanema maja, leiad sealt tõenäoliselt kummalisi ja ebapraktilisi ehituslahendusi, millega vaja vaeva näha ja mille parandamise üle pead murda. Tihti ei pruugigi probleem peituda majas endas: näiteks avastas üks paar maja lähedalt metsatukast poolenisti kinnikasvanud pisikese prügimäe, mille kõrvaldamisega tuli kurja vaeva näha.

2. Pisikesed puudused viivad endast välja

Kriim siin, mõra seal – see häirib ka korteris elades, aga maja on palju suurem kohustus ja vastutus, nii et kõik ebatäiused häirivad kordades rohkem.

3. Alati on midagi pooleli

Kes teab kedagi, kes teab kedagi, kes julgeks öelda, et tema majas on kõik tehtud ja valmis? Selliseid inimesi naljalt ei leia, sest majas ei lõppe tööd iial.

4. Miski pole nii lihtne, nagu YouTube’is tundub

Paljud majaomanikud, eriti äsja kodu ostnud, räägivad, kui lihtne on kõike ise teha ja kuidas see paari lähendab ja nii edasi. Tegelikkus on see, et paljud isetegemisprojektid pole sugugi nii lihtsad, nagu pealtnäha arvata võiks, ja paarisuhtes tekitavad need üksjagu pingeid.

5. Sisustamine võib olla paras peavalu

Korterist kaasa võetud mööbliga maja tavaliselt ära ei sisusta, tihti see lihtsalt ei sobi sinna. Uue mööbli ostmine on aga kulukas ja aeganõudev protsess.

6. Oma majas siiski ei saa kõike teha

Kusagil on naabrid, kellega sa mingil hetkel pead arvestama. Oma maja ja maa ei tee sinust kuningat, nii et lõpmatuseni kõike sa endale lubada ei saa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles