Suur galerii: sel väikesel tüdrukul on tõenäoliselt Eesti kõige võimsam tuba

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkursi abil endale tõenäoliselt Eesti kõige vingema lastetoa saanud Irmeli võib eluga üsna rahul olla: paljud ei saa endale täiskasvanueluski nii uhkelt disainitud tuba.

Kui YIT Ehitus enda sünnipäeva tähistamiseks unistuste lastetoa joonistuskonkursi korraldas, maalis seitsmeaastane Irmeli põhjaliku pildi sellest, milline tema ja tema viieaastase venna Jorgeni meelest üks tõeline lastetuba välja võiks näha. Kaheaastane õde Indra oli protsessi juures moraalseks toeks. 

Kuna looduse ja metsa teema on perele hingelähedane, sai sellest inspireeritud ka tuba. See sobib Kuku küla endisesse metskonna kontorihoonesse ehitatud kodusse ideaalselt, sest puit on seal niigi juba põhiline ehitusmaterjal.

Tihedas konkurentsis õnnestus Irmelil võitjaks tulla ja firma tegigi tema unistuste toa teoks. Et lastel piisavalt mänguruumi oleks, eraldasid vanemad neile maja suurima toa: 70-ruutmeetrise avara ruumi.

Irmeli joonistusest peeti võimalikult täpselt kinni, samas jälgiti, et tulemus ikka hubane saaks, räägib YITi sisekujundaja Greete Mätas. Tuppa sisenedes jääb mulje, justkui astuksid metsalagendikule. Rohelisel vaibal on kasepuu tüvest laud ja selle ümber pehmed puude eluringidega tikitud kännud, millel istuda. Väga palju on tähelepanu pööratud detailidele.

Kogu mööbel valmis eritellimusena, sest nii suurt mööblit poes saada ei olnud. Metsaonni stiilis voodi on nelja meetri pikkune ja kolme meetri kõrgune, kus igal lapsel on oma pesa. Väga praktiline on pikk kirjutuslaud, kus kõik kolm last kõrvuti õppida ja joonistada saavad. Igal lapsel on laua ääres istudes oma aken, ühtemoodi toolid ja vahvad isa meisterdatud puukettast pliiatsihoidjad. Õhtuti annavad viiemeetrise kirjutuslaua kohal valgust värvilised nöörvalgustid.

Sinu lapsel on samuti eriline, põnev või omanäoliste lahendustega või lihtsalt armas tuba? Saada meile fotod ja kirjeldus aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee ja jaga seda teistegagi. Soovi korral võid jääda anonüümseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles