Kalavorm koorekastmes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokk Ilmar Räni
Kokk Ilmar Räni Foto: Postimees.ee

Kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas teha ahjuvormi valgest kalast.

1 kg valget kala

200 g rohelisi herneid

5 muna, keedetud (6 min)

1 munakollane glaseerimiseks

0,5 kg pärmilehttainast

2 sl ürdisegu küüslauguga 

50 g võid

4 tk šalottsibulat, hakituna

400 ml kuiva valget veini või vermutit

375 ml kalapuljongit

200 ml vahukoort (35%)

valget pipart, veskis

kivi- ja meresoola segu

Sulata poti põhjas või ja lisa hakitud sibul. Kuumuta madalal temperatuuril umbes 10 minutit, kuni see on klaasjas. Jälgi, et sibul ei pruunistuks. Lisa vein ja keeda poole võrra kokku, lisa puljong ja keeda jälle, kuni vedelikku on poole vähem.Lisa vahukoor, keeda kuni kreemja konsistentsini ning maitsesta soola ja valge pipraga.

Eelsoojenda ahi 180°C/pöördõhuga 160°C. Lõika kala tükkideks (u 3x3 cm), lisa herned, kaste ja maitseained ning sega õrnalt läbi. Vala ahjuvormi. Lõika munad sektoriteks, tõsta kalamassile ning kata pärmilehttaignaga. Tee taignasse mõned läbivad lõiked, pintselda pealt munakollasega ning küpseta ahjus umbes 40 minutit, kuni vormid on pealt kuldpruunid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles