Kalasõprade imemaitsev räimeroog

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimeroog
Räimeroog Foto: Maxima

Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta.

Sibulamarmelaadis marineeritud räimed

200 g räimefileed

100 g õli

6 sibulat

Jahu

Soola, pipart, suhkrut

Äädikat

Prae räimefileed pannil jahu, soola ja pipraga. Koori sibulad ja lõika need õhukesteks ribadeks. Pane pannile õli, aja see kuumaks (kerge tossamiseni) ja lisa sibularibad. Kuumuta sibul pruuniks ning lisa maitse järgi natuke äädikat, suhkrut ja soola, kuni marinaad on magushapu. Vala marinaad räimedele ning pane jahtuma. Jäta räimed vähemalt üheks päevaks marinaadi seisma.

Jogurtikaste

100 g maitsestamata jogurtit

1 laim

1 sidrun

1 apelsin

Pane jogurt kaussi, riivi juurde sidruni-, laimi- ja apelsinikoor. Lisa sool ja pipar ning veidi kõigi kolme vilja mahla ning sega läbi. Serveeri pool saadud kogusest kastmena, teise poole võib soovi korral želatiiniga tarrendada.

Juurde paku rukkileivast ja kuuseokastest tehtud pudi, mille valmistamiseks võta pool pätsi musta leiba. Kuivata see 150-kraadises ahjus hästi krõbedaks, lisa 2 sl kuuseokkaid ning purusta koos vähese suhkru ja soolaga peenikeseks pudiks. Lisa juurde tillioksad ning soovi korral natuke purustatud popkorni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles