Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Veiselihahautis köögiviljadega on tervislik ja pidulik.
Tervisliku veiseliha austajate lemmikroog
400 g veise välis- või sisefileed
100 g kaalikat
100 g porgandit
50 g sibulat
3 küüslauguküünt
Väike lillkapsas
70 g portveini
100 ml kanapuljongit
Natuke köömneid
Natuke vürtsköömneid
Väike kild ingverit
4-5 kadakamarja
Maitse järgi tüümiani ja rosmariini
Aja haudepott tuliseks ning lisa sellesse 2 cm paksused veiselihaviilud. Prae õlis mõlemalt poolt ning lisa seejärel hakitud sibul ja küüslauk. Seejärel pane potti porgandi- ja kaalikarattad ning prae korralikult läbi. Lisa portvein ja keeda, kuni pool sellest aurustub. Seejärel lisa kanapuljong. Puista puljongisse köömned ja kadakamarjad, maitse järgi rosmariini, tüümiani ja veidi ingverit. Hauta liha selles segus suurel kuumusel umbes tund aega ja lase seejärel veel mõnda aega vaikselt haududa.
Purusta lillkapsas kannmikseris väikesteks terasarnasteks tükkideks, kuumuta pool minutit keevas vees ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos veiselihahautisega ning lisa juurde marineeritud eestimaiseid köögivilju nagu kõrvits, kurk, karulauguvarred.