Kalaarmastaja mahe lestapala
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Lest sibulakreemi ja röstitud kartulitega on kalasõbrale tõeline maiuspala.
Lestafilee
8 lesta või fileed
200 ml vett
2 sibulat
Köömneid
Soola
Tilli
Pane vette pool sl köömneid, soola, tilli ning kaks hakitud sibulat. Keeda selles lestafileed 1,5 minutit.
Sibulakaste
1 kimp rohelist sibulat
75 ml vahukoort
Õli
Pane pannile sibulad ja 1 sl õli. Prae korralikult läbi ja vala kannmikserisse. Lisa veel õli, kuni sibul on kaetud, ja purusta segu. Suru see läbi sõela ning lisa keema lastud vahukoore hulka.
Sibulakreem
8 sibulat
35 g võid
50 ml õunaäädikat
Lõika sibul viiludeks, pane koos võiga potti ja hauta. Lisa õunaäädikas ning karamelliseeri seni, kuni sibul on pruun. Purusta saadud mass.
Serveeri lestafilee sibulakastme, kreemi ja röstitud kartulitega.