Puu- ja köögiviljad, mis maitsevad paremini grillitult
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja:Naine
26. mai 2015, 17:30
Foto: SCANPIX
Ilmad muutuvad järjest soojemaks ja paljud on sel kevadel juba mitu korda grillinud. Kui oled tavapärasest menüüst – grill-liha, grillvorst, toorsalat ja fooliumikartul – tüdinud, siis siin on mõned ideed, milliseid puu- ja juurvilju tasuks grillida.
Virsikud
Grillitud virsik muutub pehmeks ja sellest tekib kana- või loomaliha juurde justkui soe magus kaste. Grillitud virsikud sobivad kenasti ka magustoiduks, kirjutab Business Insider.
Grillitud ananass (foto: Scanpix)Foto: SCANPIX
Avokaado
Avokaado sobib samuti grillile. Grilli seda näiteks koos sidruniga ja saad mõnusa lisandi liharoa kõrvale.
Arbuus
Magus ja värskendav arbuus on suvel iga grillipeo kohustuslik komponent. Aga kas oled proovinud arbuusi grillida? Grillides muutub arbuusi magus maitse intensiivsemaks ja grillitud arbuus maitseb hästi paljalt või salati sees.
Ananass
Ananass on üks mõnusamaid vilju, mida grillida. Lõika ananassist rõngad, pane grillile ja sealt otse taldrikule. Magus ananass on mõnus kaaslane linnulihale või koos vaniljejäätisega saab sellest hea magustoit.
Suvikõrvits ja baklažaan
Nii suvikõrvitsa kui baklažaani võib torgata puidust grillvardasse, piserdada peale veidi oliiviõli ja soola ning tõsta grillile. Need valmivad grillil vaid paari minutiga ja on heaks kõrvalroaks.