Kas salatit tuleks süüa enne pearooga või koos sellega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lyoni salat.
Lyoni salat. Foto: Pille Petersoo

Suvemenüüs on salat ikka esikohal. Paljud tahavadki palavaga vähem süüa ja eelistavad einena suurt salatit. Kui sellest ei piisa, tekib küsimus: kas salat tuleks tellida eelroana või süüa koos pearoaga?

2012. aastal teatasid uurijad ajakirja Appetite veergudel, et tegid katse, milles palusid inimestel süüa salatit kas enne pasta söömist või koos sellega, kirjutab Psychology Today.

Tulemused: inimesed sõid pastat igal juhul 11 protsenti vähem, kui nad sõid ka salatit (kas siis enne pearooga või sellega samal ajal). Aedvilju söödi aga 23 protsenti rohkem, kui need serveeriti enne pasta lauale toomist. 

Mida sellest järeldada? Kui tahad süüa rohkem värskeid vilju, siis selle uuringu järgi tasub salatit süüa eraldi, enne pearooga. Kui tahad süüa üldiselt vähem kaloreid ja söögiisu taltsutada, on suur abi sellest, kui sööd pearoa juurde ka salatit, kas siis enne pearooga või selle kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles