Lugejate soovitus: vaata ostul kinnisvara asukohta, mitte WC värvi

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, kinnisvara.
Maja, kinnisvara. Foto: SCANPIX

Kinnisvara ostes vaata selles asukohta ja hinda, soovitavad koduportaali lugejad kommentaariumis.

«Minu jaoks on määravateks teguriteks hind, KV hinnastatistika, maja ise ja asukoha rahvastatus ruutmeetri kohta. Samuti infrastruktuur - kuni 50 km raadiuses Tallinn või Tartu,» loetleb üks lugeja ning teine märgib, et tema jaoks on kinnisvara ostu juures olulised selle hind,asukoht ja suurus.

«Vaatan palju vahendeid on ja kas selle eest midagi enam vähem asja saab. Ei ole nõus ostma midagi hinnaga, mis võrdub enda 10 aasta tuluga ja mille hind võib oluliselt kukkuda, kui majandustsükkel jõuab jälle põhja,» kirjutab kolmas lugeja.

Üks koduportaali lugeja märgib oma kommentaaris, et piirab esmalt valiku hinna ja soovitud tubade arvu järgi. «Seejärel vaatan asukohta - oluline on ümbruskond üldiselt, ühistranspordi lähedus (kuna ei pea igapäevast pere autoga tööle, kooli, lasteaeda viimist-toomist otstarbekaks), et kool ja lasteaed poleks liiga kaugel, et oleks parkimine normaalne jne.,» kirjutab ta. «Seejärel vaatan planeeringut, korteri seisukorda, ülalpidamiskulusid. Kui need kõik sobivad, on potentsiaalne korter leitud. Kui tunne on õige, siis on leitud kodu.»

Üks lugeja nendib, et kinnisvarakuulutusi vaadates saab hea ülevaate tänapäevase Eesti inimese arusaamadest, väärtustest ja eelistustest.  «Meil on tähtis, milline peldikupott sul on, milline segisti on köögis, kas tapeet ikka on suuremustriline ja värviline, kas saunalamp lava all ikka põleb,» leiab ta.

«Mujal maailmas on oluline ikka see, et kus maja või korter asub, mida näeb akendest (mitte hoone trepikoja kõige ülemisest aknast või naabriterrassilt, kuhu te niikuinii ei pääse). Lisaks peetakse tähtsaks ka ümbruskonda,» jagab lugeja oma soovitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles