6 asja, mida ükski kodu tegelikult ei vaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstlilledest võiks kodus vabaneda,
Kunstlilledest võiks kodus vabaneda, Foto: SCANPIX

Kuigi jõululaadalt ostetud päkapikukene tundus kunagi lahe ja roosidega kardinad riputati akna ette veel enne sinu sündimist, kuuluvad need ometi asjade hulka, mis su kodu tegelikult ei kaunista.

Siin siis asjad, millest võiks kiiremas korras vabaneda:

Kunstlilled

Neid küll müüakse, aga kellele? Ära jäta neid oma koju tolmu koguma. Kui tahad tuba taimedega kaunistada, otsusta pidem toalillede või stiilse lõikelilledest kompositsiooni kasuks.

WC- vaip

Milleks? Eriti hulludel juhtudel kaunistab näiteks karvane roosa moodustis ka potikaant. Absoluutselt mittevajalik: korralikust tualetipotist, valamust ja korralikust põrandast tualetis piisab.

Vaasikesed-kannukesed

Kodumajapidamisse kipub kuhjuma odavaid vaasikesi, kuhu mahub heal juhul sisse üks kõhn karikakar või nunnusid kannukesi, millest valada morssi Pöial-Liisile. Kui seda teha ei kavatse, viska need minema ja osta korralik serviis ning kolm-neli kaunist ja hinnalist vaasi, mis oleks laual ehteks.

Nipsasjakesed

Suveniir siit, kivike sealt, tädi kingitud taldrik, naljakalt naeratavad puhvis oravakujukesed - luba taolisi nipsasjakesi oma elamisse võimalikult vähe, sest riiulitel ja kaminasimsil jäävad need päris kindlasti asjatult tolmu koguma. Säti vaatamiseks pigem välja paar-kolm suuremat meenet, vaheta neid aeg-ajalt.

Vanad kardinad

Olid ilusad küll kakskümmend aastat, aga nüüd on neil aeg minna. Soodsad uued kardinad saad näiteks IKEAst või mõnest muust odavamast sisustuskauplusest.

Erikujulised pildiraamid

Ühtlusta oma majas kunstiteoste ja piltide raamide stiil ja sobita värvid, nii pääsevad teosed paremini esile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles