Seitse köögitarvikut, mis on nii ilusad kui vajalikud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Köök on kindlasti üks majapidamise olulisemaid ruume - mis tähendab, et seal leiduvad vajalikud asjad võiks olla nii vajalikud kui ka stiilsed.
 

1. Kann õli, veiniäädika ja vee jaoks

Kaunid ja stiilsed kannud söögilaual panevad i-le täpi ja annavad aimu pererahva heast maitsest. Tasub ringi vaadata ka täikadel: vanakraamiturult leiab teinekord põnevaid asju hea hinnaga.

2. Värvilised kausid ja lemmikserviis

Need teevad tuju heaks ja mõjuvad avariiulitel kujunduselemendina.

3. Värvilised köögitarvikud, näiteks spaatel

Spaatel on vajalik segamisel ja silumisel, samuti mõjub punane spaatel näiteks valges köögitarvikute hoidjas kujunduselemendina.

4. Põll 


 

Üks hügieenist lugupidav kokkaja toimetab köögis ikka põllega, et hoida rõivaid toidupritsmete eest. Soovitav on valida taskutega põll: sinna saab panna käterätiku vms.

5. Käterätik


 

Kes ütles, et köögikäterätik peab olema miski plekiline narts? Stiilsed köögirätikud on iga köögi ehe - hea hinnaga leiab neid näiteks Jyskist, Hemtexist ja Ikeast. Võid ka ise õmmelda või võtta kasutusele vanaema stiilsed, heegelpitsiga köögirätikud.

6. Ägedad kohvi-, tee- ja maitseainepurgid


 

Kõige koledamad on irvakil äärega pakendid: vala kohvipulber, tee ja maitseained stiilsetesse purkidesse, mida ei pea häbenema ka köögi avariiulil.

7. Stiilse disainiga kodumasinad

Näiteks Kitchenaidi mikser pole mitte ainult väärt abimees, vaid köögis ka tõeline pilgupüüdja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles