Koledast toredaks: nõukaretrost väsinud köögi totaalne muutumine

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Uued omanikud otsustasid nõukaaja lõpul valminud ridaelamus ette võtta kapitaalsed renoveerimistööd - teise seas läbis köök kui kodu süda täieliku uuenduskuuri.
 

Omanike sõnul tahtsid nad tuua väsinud pruuni asemele skandiaavialikku helgust ja kergust, seega sai valitud valge köögimööbel, mille valmistas Grandber Sisustus. «Nii mõnigi asi, näiteks väike kapp torude ette, sai tehtud just köögifirma ettepanekul ja nüüd ei jõua seda ära kiita,» tunnistab pererahvas. Seinad värviti elevandiluukarva, köögi tagaseina valis pere tellist meenutavad keraamilised plaadid. Väljavahetamisele läks ka kogu köögitehnika, otsustati integreeritud tehnika kasuks ning praeahi tõsteti kasutusmugavust silmas pidades kõrgemale.

Varem oli põrandaid katnud linoleum,  kuid uued omanikud otsustasid paigaldada vesipõrandakütte king katta põranda hallide põrandaplaatidega. Pere otsustas 9m2 köögi siiski eraldi ruumi jätta, et toidutegu elutoatsoonist eemal hoida.

Sisekujundaja Katariina Kalda sõnul on see hea näide, kuidas lihtsate vahenditega saab ka kitsukese ja standardse plaanilahendusega köögi avaraks ja helgemaks muuta. «Hinnates ilmselgelt skandinaaviapärasele ruumidisanile iseloomulikku valgust ja samas järgides veidi pehmemat joont (puidust tasapind, laudis kapiustel) on saavutatud hea tulemus, mida annab veelgi täiustada detailidega,» soovitas ta.

Vaata pilte: kuidas tulemus meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles