10 lihtsat ja odavat nippi, mis annavad magamistoale värske ilme

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kodu.postimees.ee

Sisekujundaja Katariina Kalda jagab oma blogis häid nippe, kuidas anda magamistoale värskem ilme.

Kalda sõnul on magamispesa võimalik väga lihtsate vahenditega õdusaks ja ainulaadseks muuta. «Ikka on ju nii, et kui viid läbi kasvõi väikeseid muudatusi oma elamises, siis tunned, kuidas seisnud energia jälle liikuma hakkab ning toob kaasa ahelana häid mõtteid, heameelt ja inspiratsiooni,» leiab ta.

Sisekujundaja lihtsad nipid magamistoa värskendamiseks:

1. Puidust kandik hommikukohvi või õhtutee serveerimiseks. Soe ja naturaalne puit on taas moes, igasugusel kujul. Lihtsa kandiku saad kasvõi ise meisterdada.

 2. Nutikas ja moodne valgusti voodis lugemiseks

3. Uued käepidemed igavale kummutile.

Juhul, kui su magamistoas asuv pesukummut ei paista silma millegi erilisega ega paku ammu mingit erilist silmailu, siis tasub alustada kõige lihtsamast – uksenuppude vahetusest.

4. Põnev pink

Magamistoas ruumi olemasolul annab palju juurde mingi tore pink voodiotsas. Võid selle ka ise valmistada: põhimõtteliselt on võimalik lihtsat laia lauda leida umbes iga teise majapidamise räästa alt.

5. Erilised hoiukohad nipsajakestele

Naistel on tihtipeale kummutipealsed nipsasjakesi täis – ehteid, juukseklambreid, puudritoose vms. Leides või ise meisterdades neile mõne omapärase hoiukoha - laeka, kausi vm., saab tränist hoopis peen pilgupüüdja.

6. Kleebitavad seinakaunistused-mustrid

Need on kiireim võimalus seina välimust hetkega muuta.

7. Tähed, sõnad, numbrid

Juba mõnda aega on tegelikult olnud järjest popim riiulite ja seinte kaunistuseks kasutada kõikvõimalike tähti, sõnu, numbreid, kirjavahemärke.

8. Pilgupüüdjad padjapüürid

Padjapüürid jms. tekstiilid annavad magamistoale palju juurde - kui uusi osta ega õmmelda ei taha, võib padjale ka rätiku ümber sättida. Kuidas niisugust, nõela ja niidita padjapüüri valmistada, vaata Alyssa & Carla blogist.

9. Kiikuv riiul

Kui oled tüdinenud ruumikitsikust tekitavast kohmakast öökapist, siis vaheta see kiikuva «ööriiuli» vastu. Põhimõtteliselt ei vaja see mõnel juhul isegi viimistlust, lihtsalt puuri lauajuppi mõned augud, sikuta nöör läbi ja riputa konksuga lakke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles