Video: kuidas näevad välja tavaliste inimeste kodud Tokyos?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: youtube.com

Kuidas elavad tavalised inimesed 13 miljoni elanikuga Jaapani pealinnas? Saksa telekanali Pro 7 meeskond külastab kodusid üle ilma, seekord mindi külla Tokyosse.

Kortemaja trepikotta pääses sisse ilma helistamata, kuid uksed meenutasid ajakirjanikele kahtlaselt vanglat - kuidas seal küll elu olla võib? 20-aastane Tokyo noormees lasi kaameratiimi uudistama oma 10m2 suurust korterit: sinna pidi ära mahtuma nii elu- kui magamisruum, samuti vannituba ja köök ning ka rõdu. Riideid riputab mees ruumipuudusel voodi kohale, kogu korteri eest Nakano rajoonis tuleb tal maksta 350 eurot kuus - isegi odav, nagu ta intervjuus rõhutab.

Järgmine kodu, mida väisati, asus Setagaya rajoonis, Tokyo kõige rahvarohkemas linnajaos. Kuigi kaameratiim lootis siitki minikortereid eest leida, võttis neid aga vastu 44-aastane naine, kes elab üksi 80m2 suuruses suure rõduga korteris. Naisel vedas, sest korter jäi pärast lahtust  talle - sarnase üürikorteri eest tuleks Tokyos tema sõnul välja käia 1400 eurot kuus. Naine käib kolmel kohal tööl ja teenib 2000 eurot ja nagu ta intervjuus ise ütleb, on see Jaapanis naise kohta hea teenistus, mehed teenivad aga rohkem.

Samas võib miljonilinnas aga ka luksuslikult elada, nagu tõestab noor naine Hiroko, kes kutsub kaameratiimi oma 140m2 suurusesse luksuskorterisse maja 37. korrusel, kust saab imetleda vaadet kogu linnale. Netimarketingi vallas tegutsev naine elab koos poiss-sõbraga ning ilmselt teenivad mõlevad väga hästi, sest lukselamise eest tuleb neil igakuiselt üle 5000 euro välja käia. Luksuskaubamärke paistab naise garderoobis igatahes jaguvat: Hermes, Chanel jm.

Viimasena näitab kaamera ees oma elamist 30-aastane noormees Hiro ja selgub, et tema 44m2 suurune korter on sisustatud IKEA mööbliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles