- 4 sl rapsiõli
- ½ tl soola (soovitatavalt veskist)
- 2 sl Ameerika Cajuni maitseainesegu
- 4 veiselihapihvi (180 g)
- 8 suurt bataati
- 2 sl rapsiõli
- 1 pakk fetajuustu, murendatuna
- 1 tl soola
- ½ tl Tellicherry musta pipart veskis
- 1 sl rapsiõli
- 1 purk konservmaisi
- 1 toores punane tšilli, hakituna
- 1 sl laimimahla
- 4 sibulat, õhukeste viiludena
- ¼ tl soola
- ¼ tl Tellicherry musta pipart veskis
- 1 pott värsket koriandrit, hakituna
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja lõika bataat umbes 2 cm tükkideks ja pane ahjuvormi, vala üle õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta umbes 40 minutit. Võta ahjust välja ja puista üle vahetult enne serveerimist murendatud fetajuustuga.
Kuumuta kõrgel temperatuuril õli. Lisa kurnatud mais ja tšilli, kuumuta umbes 3 minutit või kuni mais on kuldpruun. Tõsta pann tulelt, lisa laimimahl ja lase jahtuda. Lisa sibul ja koriander ning maitsesta soola ja pipraga.
Sega õli, sool, maitseainesegu. Aseta välisfilee viilud nõusse ja kalla üle marinaadiseguga ning lase maitsestuda toatemperatuuril vähemalt 30 minutit. Võta liha marinaadist ning prae keskmisel kuumusel 3 minutit kummaltki poolelt.
Nipp! Proovi sama retsepti ka grillil, asendades veiseliha kanalihaga.