Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Cajuni stiilis steik

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Cajuni stiilis steik.
Cajuni stiilis steik. Foto: santa maria

Südantsoojendav lihtne toit Louisianast, USAst. Cajuni vürts on alati olnud selle kultuuri lahutamatu osa — segu, milles on ühendatud Prantsuse traditsioonid ja Hispaania maitsed. Selles roas segunevad liha vürtsikus ja magusus ning soolasus, värskus ja teravus bataadi, fetajuustu ja maisisalsaga.

STEIK (neljale)

  • 4 sl rapsiõli
  • ½ tl soola (soovitatavalt veskist)
  • 2 sl Ameerika Cajuni maitseainesegu
  • 4 veiselihapihvi (180 g)

AHJUBATAAT

  • 8 suurt bataati
  • 2 sl rapsiõli
  • 1 pakk fetajuustu, murendatuna
  • 1 tl soola
  • ½ tl Tellicherry musta pipart veskis

MAISISALSA

  • 1 sl rapsiõli
  • 1 purk konservmaisi
  • 1 toores punane tšilli, hakituna
  • 1 sl laimimahla
  • 4 sibulat, õhukeste viiludena
  • ¼ tl soola
  • ¼ tl Tellicherry musta pipart veskis
  • 1 pott värsket koriandrit, hakituna

Bataat ehk maguskartul

Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja lõika bataat umbes 2 cm tükkideks ja pane ahjuvormi, vala üle õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta umbes 40 minutit. Võta ahjust välja ja puista üle vahetult enne serveerimist murendatud fetajuustuga.

Maisisalsa

Kuumuta kõrgel temperatuuril õli. Lisa kurnatud mais ja tšilli, kuumuta umbes 3 minutit või kuni mais on kuldpruun. Tõsta pann tulelt, lisa laimimahl ja lase jahtuda. Lisa sibul ja koriander ning maitsesta soola ja pipraga.

Steik

Sega õli, sool, maitseainesegu. Aseta välisfilee viilud nõusse ja kalla üle marinaadiseguga ning lase maitsestuda toatemperatuuril vähemalt 30 minutit. Võta liha marinaadist ning prae keskmisel kuumusel 3 minutit kummaltki poolelt.

Nipp! Proovi sama retsepti ka grillil, asendades veiseliha kanalihaga.

Tagasi üles