Koduspaa kolm põhitõde (1)

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba.
Vannituba. Foto: SCANPIX

Kuidas kujundada kodusest pesuruumist unelmate vannituba? Selleks on tarvis järgida kolme põhimõtet.

1. Funktsionaalsus

Mõtle läbi, kes ja kuidas vannituba kasutavad – kas ainult täiskasvanud või ka lapsed? Kas vannitoasabas seisab hommikuti üks või lausa viis inimest ja kas pere ainus tualett peaks olema vannitoaga koos või eraldi? Saate hakkama ühe valamuga või tuleb neid vannituppa suisa mitu panna? Kas teie pere armastab vanni või piisab dušinurgast? Kas vannituba peaks olema ka panipaik? Kas siin pestakse ka pesu või on selleks eraldi ruum? Kõik need küsimused tahavad vastuseid, enne kui ehitamiseks või remondiks läheb.

2. Vannitoas olgu mõnus

Funktsionaalsus on küll oluline, aga vannitoas peab ka mõnus olema. Sestap ei tasuks seal iga sentimeetrit täis planeerida, vaid jätta veidi ruumi ka niisama olemiseks.

3. Luba endale luksust

Väikesi luksuslikke hetki pead ka vannitoas nautida saama, sestap luba endale midagi, mis seal olemist täiustab: mõnus vannivaht, kohev heast materjalist rätik, mõned kaunid küünlad, sisustust elavdavad aksessuaarid, miks mitte ka lilled.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles