Imekauni terrassi omanike viis salanippi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imekauni terrassi võib luua igaüks.
Imekauni terrassi võib luua igaüks. Foto: Vida Press

Mõni väliruum võtab imetlusest ohkama: küllap on selle omanik hiiglama rikas, sest kuidas muidu taolist ilu luua saaks. Ent tegelikkuses saab imelise terrassi luua igaüks, kel natuke nutti ja pealehakkamist.

1. Vaade

Loo oma terrass või rõdu parima vaatega paika: pole just kuigi meeldiv naabermaja aknasse või autoteele jõllitada.

2. Läbimõeldud funktsioonid

Enne, kui mööblipoodi tormad või ehitama asud, pane paberil paika oma sooovid ja tahtmised: mõtle läbi, milliseid funktsioone su väliruum peaks täitma. Kas tahad seal istuda ka külmema ja vihmase ilmaga? Sel juhul vajad varikatust ja võimalik, et ka soojuskiirgurit. Kas ainult einestad seal või valmistad ka süüa? Viimasel juhul pead tooma suvekööki vajalikud kommunikatsioonid (elekter, vesi), kodumasinad, korraldama ahjude või grillkohtade ehitamise, aga ka hästi läbi mõtlema  liikumise sise-ja väliruumi vahel.

3. Kvaliteetne ja ajatult kaunis

Vaevalt sa igal aastal terrassi ehitada kavatsed, niisiis kasuta kvaliteetseid materjale, mis püsivad ajatult kaunid. Palju eelistavad terrassi materjalina kivi või keraamilisi plaate, puit nõuab enam hooldust. Ekstravagantsemaid soove teosta terrassi kujundamisel pigem pisemate asjadega.

4. Mänglev eklektika, aga hea maitse piirides

Nagu eelnevalt öeldud, ei keela sul keegi oma salamõtteid ja ekstravagantsemaid unistusi terrassil välja elada: kui ilm ja õuetoa ehitus vähegi võimaldab, too sinna julgelt õhulisi tekstiile,  kirjusid vaipu, pleede, mustrilisi patju, lühtreid vms. Võid terrassil miksida vana ja uut, presenteerida vintage'i leide päris uues kuues või anda neile uue funktsiooni: ära pelga olla mänguline ja loov! Värvilised nõud ja põneva kujuga klaasid-vaasid, muidugimõista lilled: kõik see loob imelise terrassi.

5. Kasuta ja tunne õues olemisest mõnu

Kui väliruum on loodud tõepoolest elanike vajadusi ja soove silmas pidades, pakub aga ka silmailu, tahetakse seal ka viibida. Sinu terrass ärgu olgu vanade asjade kolikamber, luitunud toonides ja logisevate taburettidega, vaid unikaalne lisa toredatele tubadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles