Galerii: ajatult kaunid köögid

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilne köök: must-valge ja puidu kombinatsioon.
Stiilne köök: must-valge ja puidu kombinatsioon. Foto: Vida Press

Moevoolud tulevad ja lähevad, ent köögis ei tahaks küll igal aastal remonti teha: milline on ajatult kaunis köök?

Vogue Living toob oma galeriis vaatajate ette mõned ajatult kaunid köögid, öeldes, et näiteks marmorist tööpinna või must-valge kombinatsiooni puhul võib üsna kindel olla, et elegants ajaproovile vastu peab.

Vaata kaunist galeriid siit.

Vogue'i galeriis leidub ka stiilseid valgeid kööke. Sisekujundaja Katariina Kalda soovitused valge ruumi kujundamiseks:

1. Ära unusta, et valgeid on erinevaid. Tuleb leida just endale sobiv toon ning seda ülejäänud interjööriga osavalt kombineerida. Valge võib olla pehmema alatooniga, külmema ehk hallika alatooniga või sootuks segatuna mõne muu tooniga.

2. Valge mõjub puhta ja pehme ja tasakaalustavana kombineerituna puiduga.

3. Valge sobib nii modernsesse kui ka romantilisema stiiliga koju. 

4. Valget värvi saab kasutada kihiti. Tekstuur on valge puhul üks oluline märksõna, kasutades näiteks valget villavaipa, ei saa jääda tulemus steriilne ja külm. Materjal ise oma olemusega muudab mulje pehmeks. Naturaalsed tekstuurid muudavadki üldmulje huvitavaks ja rikkalikuks.

5. Valget annab pehmendada värviliste detailidega, mida sisustuses saab kasutada. Sellisel juhul on hea, kui taustavärv on neutraalne. Näiteks kasutades valget mööblit, võib juba aegsasti planeerida riiulile teist värvi karbid, korvid, nõud. Tulemus ei saa kuidagi olla üheülbaline või igav. Tuleb aga olla hoolikas, sest kõik, mille valge taustale asetad, peab olema väärt vaatamist, sest see tuleb enam esile kui muul taustal.

6.Valget ruumi planeerides tuleks mõelda kohe ka pisiasjadele.  Näiteks valgustid, toataimed, kardinad, vaibad, muud pisiaksessuaarid.

7. Valget on lihtne kombineerida ka metalliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles