Sisekujundaja Katariina Kalda sõnul teeb eestimaalaste toidulaual võidukäiku üks vahepeal veidi unustusse vajunud toidunõu: rahvas ostab nimelt võitoose.
Unustusse vajunud toidunõu, mis taas populaarsust võidab
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalda sõnul on põhjus ilmselt maitsevõiete võidukäik: paljud eelistavad kodus ise maitsevõid teha ning miks mitte serveerida seda kaunist läbipaistvast võitoosist.
Kevadel on maitsevõiete populaarne külaline mõistagi vitamiinirikas karulauk. Karulauguvõi kõlbab leiavale määrimiseks, ent sobib hästi ka näiteks grillitud lihale.
Retsept: terav karulauguvõie
Toasooja võid
Kimbuke peeneks hakitud karulauku
Soola (näpuotsatäis)
Sidrunimahla (umbes teelusikatäis)
Tšillihelbeid (tunde järgi)
Sega peenestatud karulauk võiga, lisa sidrunimahl, maitsesta soola ja tšillihelvestega. Pane külmkappi tahenema.