/nginx/o/2016/05/13/5376865t1h11ab.jpg)
Sisekujundaja Katariina Kalda sõnul teeb eestimaalaste toidulaual võidukäiku üks vahepeal veidi unustusse vajunud toidunõu: rahvas ostab nimelt võitoose.
Sisekujundaja Katariina Kalda sõnul teeb eestimaalaste toidulaual võidukäiku üks vahepeal veidi unustusse vajunud toidunõu: rahvas ostab nimelt võitoose.
Kalda sõnul on põhjus ilmselt maitsevõiete võidukäik: paljud eelistavad kodus ise maitsevõid teha ning miks mitte serveerida seda kaunist läbipaistvast võitoosist.
Kevadel on maitsevõiete populaarne külaline mõistagi vitamiinirikas karulauk. Karulauguvõi kõlbab leiavale määrimiseks, ent sobib hästi ka näiteks grillitud lihale.
Retsept: terav karulauguvõie
Toasooja võid
Kimbuke peeneks hakitud karulauku
Soola (näpuotsatäis)
Sidrunimahla (umbes teelusikatäis)
Tšillihelbeid (tunde järgi)
Sega peenestatud karulauk võiga, lisa sidrunimahl, maitsesta soola ja tšillihelvestega. Pane külmkappi tahenema.