Kodu ja loom: kolm asja, millega lemmiklooma omanik kodu ostes arvestama peab

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Maverick arvutihiirega.
Kass Maverick arvutihiirega. Foto: AFP / Scanpix

Tihti kaalutakse kodu ostes kõigi pereliikmete vajadusi, kuid lemmiklooma omad jäetakse tähelepanuta. Ometi on aga äärmiselt tähtis, et ka teie lemmik uues kodus end hästi tunneks.

1. Loomasõbralik asukoht

Kodu valides uuri järele, kui loomasõbralik on antud keskkond: kui tegemist on kortermajaga, uuri, kas naabritel on lemmikloomi ja kuidas neid peetakse - teinekord on korteriühistu kodukorras ka lemmikloomade kohta käiv klausel. Koeraomanikel tasub ka uurida, kas läheduses on võimalusi koerte jalutamiseks. Tuleb aga meeles pidada, et näiteks kassipidaja, kes laseb oma lemmiku suvaliselt õue jooksma, seab tema elu ja tervise ohtu.

2. Kasuta sisekujunduses loomasõbralikke materjale

Kõik, mis sulle meeldib, ei pruugi sobida su neljajalgsele sõbrale: näiteks küünised võivad pehmest puidust põrandale teha korvamatut kahju. Mõtle sellele enne, kui hakkad lemmikuga küünejälgede pärast pragama.

3. Loomal peab olema oma koht

Peres on igaühel oma nurk, aga loomakesel? On väga tähtis, et ka temal oleks sobiv magamis- ja söögikoht, samuti tualett, mis oleks sätitud kohta, kus loomal oleks kõige mugavam hädal käia. Arvesta looma soovi varjuda - näiteks kassile võid vahva varjumispaiga ehitada vähese vaevaga tooli alla, õpetust näed siin.

Kassi puhul on oluline tuua koju ka kraapimispuid, et su sõbrake mööblit lõhkuma ei kipuks: tänapäeva  loomapoodides ja sisustuskaubamajades müüakse neid igasuguse kuju ja disainiga, üks disainer pakub koguni Mona Lisa pildiga kraapimislauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles