Jaanipühadeks, kui on kõrgeks kasvand rohi ja tantsuplatsil tallatakse hein, katab Kolga-Aabla kodurestorani MerMeri pererahvas Merrit ja Jaan Kiho laua, kus on koht nii kalal, grill-lihal, varajasel kartulil, salatil kui ka maasikatordil. Mõned roogadest kuuluvad nende maja suvehittide hulka, teised on pärit Soome ja Rootsi sõpradelt.
Tellijale
Pööripäeva toidupopurrii
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel hetkel kogunes põhjaranniku ainsa kodurestorani retseptivaramusse nii palju jaani- ja suveroogi, et Merrit ja Jaan Kiho otsustasid kõik need maitsvad toiduideed raamatusse panna. Retsepte jagub seal vanaaegsest seašašlõkist soomepäraste sinepiräimede ja rootslaste rabarberiteni mandlikatte all. Lisaks on paar üles kirjutanud kõiksugused jaanilood, küll sõprade räägitud, küll aasta lühimal ööl ise kogetud seigad, nii et «Jaanitoidud ja -kombed. Eesti, Rootsi ja Soome» sai kokku üks muhe lugemine.