Kaunis galerii ja video: külas telesarja «Naabrist parem» võidukodus

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Grete Lill ja Karl Kähr on ilmselt Eestimaa kuulsaimaid naabrid – Postimees Kodu ja Elu24 käisid telesarja «Naabrist parem» võitjatel nende Nõmme kodus külas, et uurida, kuidas nad end oma armsas pesas tunnevad.

Foto: Erlend Štaub

Karl ja Grete naeratavad ust avades külalistele soojalt ja sõbralikult, täpselt samasugune soe ja mõnus atmosfäär ümbritseb meid ka nende kodus, kui elutoa sohval istet võtame. Just sellist, mõnusat ja mugavat kodu, kus oleks hea olla, nad enda kinnitusel saatesse tegema läksidki.

Foto: Erlend Štaub

Pinevust jagus aga kuni saate lõpuni. Olgu küll, et nende kodu ust kaunistavad mitmedki võidurosetid, polnud favoriit sugugi algusest peale kindel.

Foto: Erlend Štaub

Nende kodu on elanike nägu – seinale sätitud fotod kõnelevad Grete ja Karli ühistest hetkedest, mitte ei aima järele mõnd tunnustatud sisustusajakirja. Nende stiil, nagu nad ise leidsid, on rustikaalse hõnguga, veidi vintage, ning põimib tuttuue maja kolmanda korruse korteris õnnestunult uue ja vana. Sellest, mis ühest vanast majast minema taheti visata, meisterdasid nemad unustamatud mööblitükid, näiteks peegliraami ja voodipeatsi. Vanaema kuurist leitud redel sai koha aga noorte vastses vannitoas.

Foto: Erlend Štaub


Mida nad ütleksid teistele noortele, kes alles hakkavad oma esimest kodu ostma, ehitama või remontima? «Ärge kiirustage, mõelge kõik kenasti läbi. Ja ärge tülitsege, sest see ei vii kuhugi,» kõlab nende soovitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles