Pane kodu filmi: otsitakse remontimata nõukakorterit

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kopli Kinokompanii

Kopli Kinokompanii otsib filmivõteteks paneelelamu korterit, kus ei ole  1990ndatest saadik remonti tehtud. Korterist peaks saama filmi peategelase kodu.

Tubades võiks olla sovetiaegne tapeet, põrandad ja aknad, köögis vahetamata köögimööbel ja pliit ning esikus vana välisuks. Eelistatud oleks hetkel tühjalt seisev korter, mida saaks koheselt ette valmistama hakata. Oluline on, et filmitegijad tohiksid korteris võtete ajal ühtteist ringi sättida ja vajadusel mööblit liigutada. Filmivõtted toimuvad juulis, kuid filmitegijad soovivad korterit üürida juuni lõpust augusti keskpaigani.

Lisaks võttekohale vajatakse filmi tarvis ka kõikvõimalikke toredaid ajastudetaile: nii mööblit, lampe, kardinaid, nõusid kui ka kasutamata jäänud tapeedirulle. Filmitegijad sisustavad ka tolleagse poe (Mustamäe ABC kaupluste stiilis) ja otsivad kõikvõimalikku tolleagset poesisustust - külmletid, kaalud, arvelauad, kassaaparaadid, ostukorvid, pudelid-purgid, kastid, riiulid jms. 

Lühifilm “August” räägib 11-aastasest Eesti tüdrukust Evast, kel 1991. aasta augustisündmuste ajal tekib sümpaatia vene naabripoisi vastu. Otsitav korter oleks filmis peategelase kodu. Filmi režissöör on Madli Lääne, produtsent Anneli Ahven ja kunstnik Tiiu-Ann Pello. Filmi toodab Kopli Kinokompanii, “August” valmib 2017. aasta alguseks.  

Kui sul leidub kraami, millest võiks filmitegijatel kasu olla, võta ühendust meili teel augustkunst@gmail.com või telefoninumbril 53003720.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles