Ettevaatust: see on kõige kehvem värv, mille oma köögile valida saad (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök.
Köök. Foto: www.flickr.com

Kuigi tegemist on praeguse aja suure trendiga, on see värv kõige kehvem, mille oma köögile valida saad. Seda nii iseenda kui võimalike edasimüümise plaanide pärast.

Nimelt tuleks hoiduda valgest köögist, kirjutab Country Living. Valge köök, olgu matt või läikiv, modernne või klassikaline, näeb küll imekaunis ja kutsuv välja, kuid seda on äärmiselt tülikas puhtana hoida. Kui valid valge värvi, valid endale pideva kapiuste puhastamise vajaduse, kui valid kõrgläikega valge, pead lisaks pidevalt muretsema näpujälgede pärast mööblil. 

Kui plaanid kodu kunagi edasi müüa, võib valge köök olla üks põhjuseid, miks tehing katki jääb: köögimööbli väljavahetamine on kulukas, nii et ostja eelistaks võimalusel leida kodu, kus selle uuendamisele pole vaja aega ja raha kulutada. Kahe võrdse pakkumise vahel valides võib otsustavaks saada just see, kummas on meelepärasem köök. Ja valge paljudele selle pideva puhastamisvajaduse pärast ei meeldi. 

USAs läbiviidud uuringu andmetel on universaalselt meeldivad köögid hoopis kollased, rohekad või hallid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles