Eile toimus Viljandi lähedal Olustveres hoidiste mess, kus enam kui 400 hoidise hulgast valiti välja 2016. aasta parimad.
Vaata, millised on eestlaste lemmikhoidised
Parima soolase hoidise tiitli pälvis Ilmar Rohtla küüslaugukreem, magusate kategoorias pälvis võitjatiitli Viivika Sarve külmarohu moos ning üllatajaks pärjati Sirje Mehiku arbuusikooremoos. Žürii lemmik ehk VIP hoidis 2016 tiitel läks samuti Viivika Sarve külmarohu moosile.
Olustvere hoidiste messiga samaaegselt toimunud Eesti toidu laadal pakkusid oma parimaid tooteid maitsmiseks ja ostmiseks 60 kohalikku väiketootjat. Samuti said kõik huvilised kohapeal külastada kodumajapidamiste pop-up kohvikuid ning proovida parimaid kohalikke hõrgutisi.
Hoidistemessi ja Eesti toidu laada parimad 2016. aastal:
Soolane hoidis
1. Küüslaugukreem/ Ilmar Rohtla Tusti Viljandimaa
2. Maidu kreftid küüslaugud/ Mait Trink
3. Vitamiinipomm/ Kõrveküla maanaiste selts «Miina»
Magus hoidis
1. Külmarohu moos/ Viivika Sarv, MTÜ Tuhalaane
2. Vaarika-kirsimoos/ MTÜ Tuhalaane
3. Sibulamoos/ Kataköök OÜ
«Üllataja» hoidis
1. Arbuusikooremoos/ Sirje Mehik
2. Pesto/Kataköök OÜ, Eve-Kati Mägi
3. Tuline amps/ Margus Olesk ja Jana Medvedjeva
VIP Hoidis 2016
Külmarohu moos/ Viivika Sarv, MTÜ Tuhalaane
Retsept:
2 l puhastataud kibuvitsamarju
0,5 l astelpajumarju
1 sidruni mahl
300-500 gr moosisuhkrut
3 sl viskit või brändit