Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Vaata, millised on eestlaste lemmikhoidised

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva-Lotta Kivi
Copy
Olustvere hoidistemess 2016.
Olustvere hoidistemess 2016. Foto: Elmo Riig

Eile toimus Viljandi lähedal Olustveres hoidiste mess, kus enam kui 400 hoidise hulgast valiti välja 2016. aasta parimad.

Parima soolase hoidise tiitli pälvis Ilmar Rohtla küüslaugukreem, magusate kategoorias pälvis võitjatiitli Viivika Sarve külmarohu moos ning üllatajaks pärjati Sirje Mehiku arbuusikooremoos. Žürii lemmik ehk VIP hoidis 2016 tiitel läks samuti Viivika Sarve külmarohu moosile. 

Olustvere hoidiste messiga samaaegselt toimunud Eesti toidu laadal pakkusid oma parimaid tooteid maitsmiseks ja ostmiseks 60 kohalikku väiketootjat. Samuti said kõik huvilised kohapeal külastada kodumajapidamiste pop-up kohvikuid ning proovida parimaid kohalikke hõrgutisi.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laada parimad 2016. aastal:

Soolane hoidis

1. Küüslaugukreem/ Ilmar Rohtla Tusti Viljandimaa

2. Maidu kreftid küüslaugud/ Mait Trink

3. Vitamiinipomm/ Kõrveküla maanaiste selts «Miina»

Magus hoidis

1. Külmarohu moos/ Viivika Sarv, MTÜ Tuhalaane

2. Vaarika-kirsimoos/ MTÜ Tuhalaane

3. Sibulamoos/ Kataköök OÜ

«Üllataja» hoidis

1. Arbuusikooremoos/ Sirje Mehik

2. Pesto/Kataköök OÜ, Eve-Kati Mägi

3. Tuline amps/ Margus Olesk ja Jana Medvedjeva

VIP Hoidis 2016

Külmarohu moos/ Viivika Sarv, MTÜ Tuhalaane 

Retsept:

2 l puhastataud kibuvitsamarju

0,5 l astelpajumarju

1 sidruni mahl

300-500 gr moosisuhkrut

3 sl viskit või brändit

Tagasi üles