Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Spetsialist annab nõu: kuidas õigesti restoranis steiki tellida?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Yuliya Trukhan / Panthermedia / Scanpix

Kui sa oled senini restoranis tellinud näiteks korralikult läbiküpsetatud steiki, siis oled sa seda valesti teinud, ütleb kokk ja New Yorgi steakhouse'i Porter House Bar and Grill omanik Michael Lomonaco.

Lomonaco ütleb Business Insiderile, et ükskõik, millist sorti veiseliha sa tellid – kõige parema maitseelamuse saad sa siis, kui see on küpsetatud medium rare.

Samas on tema soovituses natuke ka mänguruumi – kui sa tellid lihatüki küpsetusastmes rare, võib ka see olla ideaalne. Kui aga küpsetustemperatuur jääb üle medium rare'i taseme, võib sulle lauale jõuda nätske lihatükk.

Lomonaco võrdleb steiki munadega. «Inimesed on alati väga eri meelt selles, kuidas neile meeldib muna või steiki süüa,» ütleb kokk. «See on väga isiklik valik ja elamus.»

Kuid siiski jääb ta oma soovitusele kindlaks: parima elamuse tagab medium rare.

Tagasi üles