Kes see muu mõistaks vorstikeste valmistamist kõige paremini kui ikka britid. Üks neist, toidublogija Martin King, on veendunud, et häid vorste tavalises ahjus küpsetades ei saagi, sest õige on neid teha vaid pannil.
Kuidas teha täiuslikke grillvorstikesi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martini sõnul maitsevad grillvorstid kõige paremini siis, kui neid küpsetada pannil madalal tulel, umbes pool tundi. Õli asemel tuleks kasutada panni määrimiseks taluvõid, edastab Daily Mail. Aeg-ajalt tuleb vorstikesi keerata, et need küpseksid ühtlaselt.
Madalal kuumusel küpsetades jõuab searasv mõnusalt sulama hakata, liiga kõrgel kuumusel kõrbeb aga vorst pealt ära ja jääb seest tooreks. Kõrget kuumust peabki Martin grilli miinuseks. Üks nipp õige temperatuuri saavutamiseks on süte valmides grillida kõige pealt grill-liha ja kui need valmis, tõsta grillile vorstid.
Kahtlemata on vorstide grillimine tervislikum kui võis praadimine, kuid vahel võib maitse nimel ohvreid tuua.