Trendikas sisustuselement võib inimeste tervist ohustada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaaslaud interjööris.
Klaaslaud interjööris. Foto: www.flickr.com

Tänapäeva sisustustrende tahaks võib-olla midagi mõtlemata kokku kuhjata paljud, kuid enne ühe trendi juurest järgmise juurde sööstmist tasuks järele mõelda, kas see lahendus sinu perele ikka sobib. Vastasel juhul võivad tagajärjed kurvad  olla.

Üks säärane mitte igasse perre sobiv väga menukas sisekujundustrend on klaaslaud. See näeb elutoas efektne välja, kuid üha rohkem jõuab avalikkuse ette juhtumeid õnnelikest ja vähem õnnelikest õnnetustest klaasi purunemisel, vahendab Popsugar.

Sisekujundussaadete juht Nate Berkus on üks neist, kelle pere elas läbi klaaslauaga seotud õnneliku õnnetuse. Nimelt võttis nende kaheaastane tütar kätte laual olnud kausi ja lasi selle lauale kukkuda. Kuigi laud oli karastatud klaasist, purunes see kausilöögist kildudeks. Laps õnneks viga ei saanud, kuid kõigil pole nii hästi läinud. Ainuüksi USAs jõuab aastas erakorralise meditsiini vastuvõttu ligi 150 000 last, kes end just sel moel vigastanud.

Karastatud klaasist laudade puhul ongi ohtlik just see, et kui see puruneb, siis justkui plahvatades: klaasikilde, mis pole küll teravad nagu tavalisel klaasil, lendab kõikjale. Lahendus pole ka tavalisest klaasist laud: see puruneb küll suuremateks tükkideks, kuid tükid on see-eest teravad.

Seepärast oleks mõistlik klaaslauamoodi vähemasti lastega majapidamises vältida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles