Menukas sisekujundaja materdab mõnuga Eestis väga levinud trendi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandinaaviapärane sisekujundus.
Skandinaaviapärane sisekujundus. Foto: www.flickr.com

Põhja-Euroopa ei paista silma oma väga julgete disainilahendusete poolest, aga kõik sisekujundajad ei taha sellega vaikides leppida.

Menukas sisekujundaja Laurence Llewelyn-Bowen ütleb, et tal on täiesti kõrini pastelsest ja neutraalsest sisekujundusest, mida ka Eesti kodudes väga palju kohata võib. Ka praegu äärmiselt trendikat halli interjööri põlgab ta südamest, vahendab Daily Mail. 

Llewelyn-Bowen leiab, et kodu sisustamine on meistriteose loomine ja inimesed peaksid sellele märksa põhjalikumalt pühenduma: neutraalsed toonid on andestamatu lihtsama vastupanu teed minek, kuna sellega ei kaasne mingeid riske ja see ei nõua mingitki pingutust. 

Sõnakas ja kriitiline interjööridisainer Laurence Llewelyn-Bowen. Foto:  
Sõnakas ja kriitiline interjööridisainer Laurence Llewelyn-Bowen. Foto:  Foto: Scanpix/Mavrixonline

Äärmiselt vastumeelne on värvikale ja alati värvikirevale sisekujundajale kogu Skandinaavia disain: tema meelest on see iseloomutu ja igav. Kuid, nagu paljud britid juba pahaselt märkinud on, peab see seisukoht olema tema isiklik probleem, sest maailmas leidub vähe paiku, kus disaintoodete väljatöötamisele pühendutaks nii põhjalikult nagu seda tehakse Skandinaavias. 

Üldse on mehe sõnavõtt tekitanud tohutu pahameeletormi ja karta võib, et tal oma seisukohta maailmale maha müüa ei õnnestu. Kui mees 2015. aastal oma Costwoldi kodu müüs, mis oli sisustatud mõistagi täpselt nii värvikirevalt nagu tema temperament ette näeb, ei õnnestunud tal tehinguni jõuda enne, kui kogu interjöör sai võõbatud tagasihoidlikult beežiks, halliks ja valgeks. 

Pilgu sellele, milline Llewelyn-Boweni meelest üks kodu välja peaks nägema, saab visata SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles