Kodu müügiedu sõltub ühest kummalisest tegurist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Ära arva, et hind on ainus, mis määrab, kas su kodu saab või ei saa ruttu müüdud. Väga suurt rolli mängib pealtnäha väga tähtsusetu pisiasi: see, mis värvi on tubade seinad.

Värsket värvikihti seintele soovitavad peaaegu kõik maaklerid, kes jagavad nõuandeid, mida teha, et kodu kiiremini müüdud saada. Vähe räägitakse aga sellest, et on väga oluline, mis värvi kasutada. Paljud värvid, selle asemel, et ostjat ligi tõmmata, hoopis peletavad neid.

Kinnisvaraportaal Zillow tegi hiljuti põhjaliku uuringu, milles osales 50 000 hiljuti müüdud kodu. Selgus, et kodud, kus kollaseks võõbatud köögid, läksid kaubaks kallimalt kui nende tegelik turuväärtus. Valged köögid samas mängisid koduomaniku kahjuks. 

Söögitoas peaks hoiduma tumedatest toonidest, näiteks hallist. Elutoas terrakotatoonidest. Üllataval kombel aga läksid neis ruumides aga väga hästi peale lillad toonid, isegi lavendlililla, mis üldiselt on üsna nõudlik värv.

"Kui kodu müüki paned, tahad ju, et see meeldiks võimalikult suurele hulgale koduotsijatest. Tasub meeles pidada, et soojad neutraalsed värvid, näiteks kollane ja helehall, mõjuvad puhtalt, värskelt ja kutsuvalt," soovitab Zillow sisekujundaja Kerrie Kelly.

Milliseid värve siis eelistada, et kodu ruttu ja hea raha eest maha müüa?

Köök: eelista kollast, väldi valget

Vannitoad: eelista helebeeži, väldi pruuni, eriti tumepruuni

Magamistoad: eelista helerohelist, väldi jällegi pruuni

Söögituba: eelista lillat, ka lavendlitooni, väldi halli

Elutuba: eelista halli, väldi oranži, eriti terrakotatooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles