Toida oma aju söökidega, millest saad tubli koguse B12-vitamiini. Enim leiab seda olulist vitamiini lihast, kalast ja piimatoodetest.
Toidud, millest saab palju ajule hädavajalikku B12-vitamiini
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
B12-vitamiin on oluline punastele verelibledele, närvifunktsiooniks ja DNA-sünteesiks. See on ajule väga tähtis toit, kirjutab Good Housekeeping. Vitamiin B12 puudus on seotud kognitiivsuse languse ja närvifunktsiooni kahjustustega. Kui kardad, et ei saa seda toidust piisavalt kätte, siis räägi oma arstiga võimalikest analüüsidest. Seni söö toitusid, kust saab seda rohkem kätte.
- Krevetid
- Šveitsi juust
- Sardiinid
- B12-vitamiiniga rikastatud hommikusöögihelbed
- Rannakarbid
- Lehmapiim
- Merekarbid
- Veiseliha
- Kanaliha
- Munad
- Austrid
- Pärmihelbed ehk maitsepärm
- Krabid
- Lõhe
- Kalkun
- Forell
- Heeringas