Pinterest on kindel: sel aastal ilmutavad end kaks unustatud trendi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
70ndate sisustus.
70ndate sisustus. Foto: dezeen.com

Inspiratsiooniportaal Pinterest lubab, et sel aastal tulevad tagasi kaks ammu unustatud sisekujundustrendi, mis jäävad püsima üsna pikalt.

Pinteresti esindaja Michelle Kramer ütles portaalile DeZeen, et tagasi tuleb 1970ndate sisekujundus ja vesivärvitehnikas võõbatud seinad.

1970ndate-lembusel olevat Krameri sõnul mitu loogilist põhjust: niinimetatud Armastuse Suvi tähistab tänavu 50. aastapäeva, mistõttu inimesed paratamatult ses osas eriti nostalgiliseks muutuvad ning ka selle ajastu moele ja sisekujundusele hella pilguga vaatama hakkavad. 

Samuti võivat Krameri sõnul tõmmata paralleele 1970ndate ja tänapäeva maailmapoliitilise olukorra vahel, mis alati samuti moodi ja trende mõjutanud.

Hinda lähevad vineermööbel, julged ja tugevad värvid ning suured mustrid. 

Erinevalt paljudest teistest trendiennustustest, mis pannakse kokku selle põhjal, mida mööbli ja sisustuse tootjad pakuvad, peegeldab Pinteresti statistika just tarbijate tegelikke maitse-eelistusi ehk trende, mida päriselt kodudes näeme, mistõttu see annab reaalsest moest palju adekvaatsema pildi. 

Kas plaanid ka ise tänavu kodu kujundamisel 50 aasta tagusesse aega kiigata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles