Üüratu viga, mida esimese kodu soetajad vältida ei mõista

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Esimest kodu ostes on inimesed ikka meeleärevust, rahutust ja närvikõdi täis. Veebilehe apartmenttherapy.com näitel selgitame välja suurima vea, mida esimest kodu soetades kiputakse tegema.

Uude koju kolides valdab inimest tavaliselt enneolematu õnnetunne ja tungiv soov kõik enda äranägemise järgi ümber kujundada. On üks levinud eksisamm, mida peaaegu kõik uude eluruumi kolivad inimesed ennastsalgavalt teevad – nad soetavad kohe alguses liialt palju asju, millega kodu sisustama hakata. See omakorda annab tugeva hoobi nende rahakotile ning tõstab lisaks ka stressitaset.

Tühja eluruumi silmitsedes on lihtne seda mõttes sisustada. Iga vaba pind ja tühjalt seisev nurk saab linnulennul omale uue kuue ja hingamise. Väga paljud kipuvad aga oma soovunelmaid liialt kähku realiseerima, kupatades kogu majapidamise kohe kolimisjärgselt esemeid täis. Tungiv vajadus eluruum kähku ära sisustada võib kulmineeruda hoopis sellega, et ostad ilmaaegu mõttetuid esemeid, mille hiljem niikuinii välja vahetad. 

Tark ei torma ning kui oled kujundamas oma päris esimest kodu, pane eelnev elutarkus kindlasti kõrva taha. Võta veidi aega kohanemiseks ning kujunda oma kodu tasa ja targu – täpselt nagu Roomat, ei ole võimalik ka kodutunnet vaid ühe päevaga luua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles