Fotod: kodu Moskvas, mille sisustus meenutab minevikku nii mõnelegi eestlasele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: freshome.com

See Moskva kodu on pilguheit minevikku: nii mõnigi majas nähtav mööblitükk meenutab ka eestlastele aastakümnete taha jäänud aegu.

Maja sisustamisel oli algne eesmärk sisustada see võimalikult nõukaajale omases stiilis. «Meie kliendile meeldib väga nõukogudeaegne sisekujundus ja arhitektuur, niisiis oli see meie lähteülesanne. Taastasime kogu maja seest ja väljast eesmärgiga anda sellele võimalikult ajastutruu nägu,» selgitab koduga tegelenud arhitektuuribüroo Oleg Klodt Architecture&Design esindaja.

Foto: freshome.com
Sarnaseid postamente kohtas nõukaajal tihti ka Eestis, reeglina küll mitte lihtinimese kodus.
Sarnaseid postamente kohtas nõukaajal tihti ka Eestis, reeglina küll mitte lihtinimese kodus. Foto: freshome.com

Tasapisi sigines majja siiski ka teisi ajastuid ja stiile. Kuigi mööblit on hangitud kogu maailmast ja segamini on nii retrot kui antiiki, meenutavad paljud sisekujundusvõtted ja mööbliesemed siiski ka nõukaaega, kuigi, tõsi küll, lihtinimesele kättesaadava tarbemööbliga kindlasti tegu ei ole.

Foto: freshome.com
Väga sarnaseid tumepruune kappe ja kapikesi leidus ka Eesti kodudes.
Väga sarnaseid tumepruune kappe ja kapikesi leidus ka Eesti kodudes. Foto: freshome.com

Kogu see erinevate ajastute kombinatsioon on majas väga hästi kokku kõlama pandud. Kuigi selline miksimine võiks väga kergesti kujuneda millekski muuseumilaadseks, on selles kolmekorruselises elamus tegemist hoopis haruldaselt harmoonilise tervikuga.

Foto: VidaPress
Foto: VidaPress

Maja siseviimistlus on tagasihoidlik ja silmatorkamatu, mis laseb hoolikalt valitud sisustusel eriti hästi esile tulla. 

Foto: freshome.com
Foto: freshome.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles