Tõusev trend: Eesti köökideski leiduvate igavate nõudega tehakse kõva raha

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Alles mõned päevad tagasi kirjutasime sellest, et muumitassidega on võimalik terve varandus kokku lükata. Nüüd selgub, et ka esmapilgul täiesti ilmetute ja igavate nõudega tehakse samasugust äri

Pyrexi klaasnõusid müüakse pea kõigis toidupoodides, kus vastav osakond olemas, mistõttu neid leidub ka väga paljudes Eesti köökides. Mingi disainiimega tegu ei ole, paljud peavad Pyrexi nõusid isegi koledaks. Kuid, nagu kirjutab sisustusportaal Real Simple, on vanemate Pyrexi nõude näol tegemist tõelise kullaauguga - kollektsionäärid on nõus nende eest isegi tuhandeid eurosid välja käima, kui tegu on tõeliselt haruldaste eksemplaridega.

Nii mõnedki on «koleda» Pyrexi oma köögis välja vahetanud stiilsemate nõude, näiteks IKEA alternatiivide vastu. Kui oled oma vanad Pyrexi asjad tasuta ära andnud, ole valmis kibedaks kahetsuseks: isegi, kui need sulle välimuselt ei meeldi, tasuks iga selle tootja nõu alles hoida, sest nende väärtus tõuseb ajas. 

Miks need nõud nii populaarsed on? Esiteks on need kohutavalt vastupidavad. Pyrexi ahjuvormid ja säilitusanumad on vaat et igavesed. Teiseks on pea sada aastat turul olnud firma toodang alati selgelt ajastust mõjutatud olnud, mistõttu vanem Pyrexi toodang retrofännidele nii hästi peale lähebki. 

Kui sa ei usu, et nende nõude järgi tõeline nõudlus on, viska pilk peale Facebooki vastavasisulistele gruppidele või kasuta Instagramis #pyrexjunkie

Kõige kallimad nõud on kuuldavasti kaubaks läinud enam kui 3000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles