Eriti nutikas nipp tõrksate purgikaante avamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Me kõik oleme olnud selles olukorras: mõnus hoidis ootab avamist, neelud juba käivad, aga jõud ei saa purgikaanest kuidagi jagu. Mida teha?

Enamasti on valikuteks noaga urgitsemine või kellegi tugevama appipalumine. Kuid abi võib saada hoopis kummalisest kohast: kummikinnastest. 

Miks nii? Kättetõmmatud kummikindaga on haare purgikaanele suurepärane ja sedasi saab kaane lahtikeeramisega hakkama igaüks, ka muidu füüsiliselt nõrguke. 

Sellel otstarbel müütatakse küll ka kummilappe, need peaksid kaante mahakeeramist hõlbustama, kuid tegelikkuses on nad halva nakkuvusega ja tihti ka liiga väikesed. Kummikindaga on haare aga suurepärane ja tõrksad kaaned annavad kergesti alla.

Kui siiski peaks raskusi tekkima, tasub ka teine kinnas kätte panna: kui ühe kinnastatud käega purki kindlalt paigal hoida ja teisega keerata, peaks kaas väga väikse vaevaga maha tulema.

Milliseid nippe teie tõrksate purgikaante avamisel kasutate? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles