Fotod: pere püüdis sajandivanust vannituba renoveerida, tulemus ärritab inimesi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.florapostestudio.com

Ligi sada aastat tagasi ehitatud maja ostnud ja sealset pesuruumi renoveerima asunud pere sai karmi kriitika osaliseks, sest paljude meelest on lõpplahenduse näol tegemist täieliku soperdisega.

1920. aastal ehitatud majas elav Ameerika pere asus õhinaga renoveerima oma vannituba: plaan oli see taastada võimalikult ajastutruult. Kuid, nagu leiavad Apartment Therapy lugejad, pole tulemus midagi, mida ka päriselt ajastutruuks nimetada saaks.

Foto: www.florapostestudio.com

Vannituba oli viimati remonti näinud 50ndatel ja sellest ajast pärines kogu pesuruumi interjöör. Kendral ja tema mehel oli plaanis taastada pesuruumi algupärane välimus. Selleks lõhkusid nad kogu ruumi seest tühjaks ja ehitasid uuesti üles stiilis, mis nende meelest pidi peegeldama 20ndate sisustustrende.

Seina sai valge läikiv keraamiline plaat. Tööpindadeks marmormustriga plaadid. Renoveerimise käigus leidsid nad, et ammustel aegadel oli vannituba tapeeditud imelise helesinise tapeediga. Sellest õnnestus neil kätte saada tükk, mille nad raamisid ja vannitoa seinale riputasid. 

Sanitaartehnika on küll üsna algupärase ilmega, kuid kõige muu osas leiavad paljud sisustushuvilised, et 20ndate stiilist on kauge kaarega mööda mindud ja pigem võinuks siis juba värskendada 50ndatele iseloomulikku ruumi. 

Foto: www.florapostestudio.com

«Need keraamilised plaadid ei kuulu kindlasti 20ndatesse. See on kole kaasaegne trend, mis peagi aegub. Väga vale valik,» kirjutab üks.

«Tapeeti oleks võinud üritada säilitada ikka terve seina ulatuses. See pole algupärane taastamine, kui rebid vanast tapeedist tüki ja riputad selle raamiga seinale,» pahandab teine.

«Andke andeks, aga see tapeeditükk on ju ainus algupärane asi... Ruum on seest tühjaks lõhutud ja kaasaegse trendi järgi sisustatud, mis renoveerimisest me räägime?» küsib kolmas.

Foto: www.florapostestudio.com
Foto: www.florapostestudio.com
Foto: www.florapostestudio.com

Mida arvad sina, kas tegemist on ajastutruu renoveerimisega?  Vaata rohkem SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles